fbpx
16/10/2018 DB

Waarom adverteren met Google Ads interessant is

Met Google Ads weet je perfect hoeveel het je opbrengt en kun je constant bijsturen.

We geven je graag 5 redenen om te kiezen voor Google Ads.

1. Het verhoogt snel de vindbaarheid van je website.

Je hebt SEO (Search Engine Optimization) wat staat voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google en Bing. Met goed geschreven teksten, slim geplaatste afbeeldingen en een rist van andere technische maatregelen kun je de vindbaarheid van je website aanzienlijk verhogen. Het verschil in score tussen een website dat totaal niet werd geoptimaliseerd en eentje die SEO hoog in het vaandel draagt is vaak fenomenaal. Alleen is SEO een verhaal van lange adem, het duurt wel even voor je een effectief resultaat ziet.

Met SEA (Search Engine Advertising) ga je effectief zelf adverteren op de zoekmachine. Het meest gekende en grootste platform is Google Ads, tot voor kort nog Google Adwords geheten. Eens je Google Ads campagne live staat, merk je meteen resultaat. Met je advertentie trek je veel extra bezoekers aan, waarvan je dan ook nog eens kunt meten wat ze doen op je website. Met slimme SEA kun je jouw site dus hoog in Google laten scoren, ongeacht je positie die bepaald worden door de algoritmes van de zoekmachine.

 

2. Je adverteert niet enkel op de Google website

Een veel voorkomend misverstand is dat je met Google Ads enkel en alleen tussen de zoekresultaten adverteert. Of dat Google Ads beperkt zijn tot uitsluitend een link en wat tekst.
Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om te adverteren, ook met video. Google Ads biedt de mogelijkheid om je boodschap op relevante mediums te verspreiden, zoals blogs, Youtube en zelfs advertenties in apps zijn mogelijk. Het aanbod is immens groot zonder dat het fortuinen gaat kosten.

 

2. Je bereikt mensen die op zoek zijn

Met advertenties op sociale media kun je mensen bereiken die niet op zoek zijn. Maar misschien wel interesse krijgen in jouw dienst of product. Met Google Ads daarentegen adverteer je doelgericht naar mensen die echt op zoek zijn. Ze voeren immers zoekopdrachten uit naar termen die rechtstreeks te maken hebben met wat jij aanbiedt. Verder kun je ook nog eens regionaal gaan werken, door enkel je advertenties te richten die binnen een bepaalde straal van je winkel wonen. Naast nog andere criteria die er voor zorgen dat jouw advertenties echt getoond worden bij relevante prospecten.

 

4. Meten is weten

Het is rationeler en logischer om te adverteren op Google dan om nog maar eens een halve pagina in het huis-aan-huisblad te bestellen. Niet alleen omdat we 2018 zijn en de meeste mensen online kijken wanneer ze iets nodig hebben. Vooral omdat je de opbrengst van de advertenties kunt meten, maakt Google Ads zo’n slimme keuze. Van elke advertentie en campagne kun je perfect weten hoeveel mensen je advertentie zien, hoeveel er doorklikken en last but not least hoeveel er daadwerkelijk kopen (of contact opnemen indien je niet online verkoopt). Met andere woorden, je kan perfect berekenen hoeveel een advertentie je kost en hoeveel het je opbrengt.

 

5. Het is verdomd voordelig

Google Ads is zeer budgetvriendelijk. Want het budget bepaal je zelf. Natuurlijk kun je het zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wil. Een ding is zeker, in vergelijking met advertenties in klassieke media zijn deze advertenties veel goedkoper, terwijl ze net zoveel meer voordelen hebben. Je betaalt trouwens alleen voor advertenties die iets opleveren. Want je betaalt helemaal niets voor het weergeven van je advertentie. Pas wanneer iemand doorklikt naar je website, je video bekijkt of je belt vanaf je advertentie (een belknop is een van de mogelijkheden) betaal je. Ben je een nichespeler met die met weinig gezochte zoekwoorden zijn doelgroep kan bereiken, dan zul je amper nog geloven dat je voor zo’n klein budget zo een groot bereik kan hebben.

 

Blauridder kan je helpen met het opzetten, opvolgen en constant bijsturen van Google Ads-campagnes voor jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Neem contact met ons op

We antwoorden snel op je vragen...