fbpx
27/11/2018 DB

Wanneer is mijn website verouderd?

Regelmatig te horen uit de mond van een ondernemer: “Mijn huidige website bestaat nog maar 5 jaar”. – “Rij je nog steeds in de auto van vijf jaar geleden?” is dan een leuk antwoord. Want een website is nu eenmaal geen Duitse wasmachine, gebouwd om twee decennia dienst te doen.

Vijf jaren zijn een eeuwigheid in de snel veranderende wereld van vandaag. Stilstaan is achteruit gaan en dat geldt even goed voor je website. Die hou je maar beter bij de tijd en zorgt dat ze vandaag en morgen representatief is voor je zaak. Want is het een visitekaartje als geen ander.

Check met de volgende 5 punten af, of je website nog steeds up-to-date is:

1. De inhoud van je website is verouderd

Het is een klassieker die helaas maar al te vaak voorbij komt. “Welkom op onze gloednieuwe website” was het eerste -en meteen ook het laatste- nieuwsbericht op de site. Een nieuwsbericht dat trouwens dateert van 2015, toen de buurjongen je website net af had. Een website is geen brochure of een flyer, het is een levend medium dat je ook zo moet onderhouden.

Check ook na of foto’s nog relevant en accuraat zijn, net als de medewerkers die op je website staan, de contactgegevens en openingsuren nog kloppen. Is er een link naar je sociale media. Zijn de andere links nog werkend?

Ons advies is simpel, haal ofwel die nieuws-rubriek per direct off line of kruip nu meteen in de pen om relevant nieuws aan je website toe te voegen (en hou het ook vol). In geen geval kun je het laten zoals het is.

 

2. Je website is niet mobielvriendelijk

Wanneer je hier bevestigend moet op antwoorden, neem dan vandaag nog actie en kijk uit naar een nieuwe website. Want een website die niet vlot te gebruiken is op een smartphone of tablet, is gewoon massa’s potentiële klanten links laten liggen. Kijk gewoon om je heen. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat mensen alsmaar meer mobiel surfen, waar en wanneer ze willen. Ze gaan echt niet achter hun bureau kruipen speciaal om jouw website te bezoeken, omdat het onderweg niet lukte. Nee, ze zitten ondertussen al lang bij je concurrent.

Is je website niet responsive, dan is het hoogdringend tijd voor een nieuwe die dat wel is. Laat Blauridder je adviseren in de beste keuze voor een goede webbouwer.

 

3. Je website is moeilijk te vinden

Slecht scoren met je website in Google is vaak een teken aan de wand dat ie verouderd is. Misschien niet qua inhoud maar technologisch. Misschien onderhoud je jouw website als geen ander, staat deze boordevol relevante teksten, actuele foto’s en steeds actuele informatie, maar blijf je moeilijk gevonden worden. Dan kan het wel eens liggen aan hoe je site is opgebouwd of hoe je inhoud is opgesteld.

Met kleine ingrepen in de inhoud van je website, zoals de teksten, kun je vaak veel beter scoren in Google. Blauridder helpt je graag hiermee verder.

 

4. Mijn website is onbeveiligd

In tijden van GDPR, privacy en dataveiligheid is een SSL-certificaat voor je website onontbeerlijk. Zo’n certificaat zorgt ervoor dat je website met https:// i.p.v. http:// in de adresbalk verschijnt en geeft de bezoeker zoveel meer vertrouwen. Voor een webshop is een uitgebreid certificaat een must, je ontvangt er immers betalingen op en dus primeert de veiligheid. Maar zelfs voor een ‘gewone’ website is SSL een noodzaak, want alleen al met het contactformulier worden persoonsgegevens uitgewisseld, die je maar beter beveiligd.

Een SSL-certificaat hoeft niet duur te zijn. Laat je door Blauridder adviseren over welk type van certificaat je nodig hebt voor jouw activiteiten. Zonder verder doen kan zeker niet. Wist je dat ’s werelds populairste browser Google Chrome tegenwoordig een waarschuwing heeft wanneer iemand een website zonder beveiliging bezoekt. Van een negatieve binnenkomer gesproken.

 

5. Je website dateert van toen Bill Clinton president was

Jij kan die bewegende GIF-afbeeldingen leuk en mooi vinden, de gele tekst op de blauwe achtergrond als hip aanzien en misschien gebruik je echt nog een computermonitor met 4:3 verhouding. Je bezoekers alvast niet. Des goûts et des couleurs, on ne discute pas zeggen de Fransen. Maar over een website die de look ’n feel van 1998 heeft gaan we echt niet discussiëren.

Ook al is retro hip, voor de website van je zaak geldt dit niet. Zeker niet als het aankomt op gebruiksvriendelijkheid of de snelheid van je site, daar moet je helemaal anno 2019 mee zijn.

 

Een of meerdere punten afgevinkt? Dan is het tijd voor actie!

Voor veel van je potentiële klanten is jouw website de allereerste kennismaking. Met een verouderde website verlies je er veel meer dan je denkt. Meer nog, je weet het zelfs niet, want aan Google Analytics had je webbouwer ook al niet gedacht.

Neem vandaag nog contact met ons op en we adviseren je graag hoe we jouw online présence snel veel beter kunnen maken.

Neem contact met ons op

We antwoorden snel op je vragen...