fbpx

Je vindt hier enkele vaak gestelde vragen die we met plezier beantwoorden.

Heb je een vraag die hier (nog) niet staat? Geef ons dan zeker een seintje.

 

 

Kort, lang, formeel of net niet. We schrijven voor jou straffe teksten, zoals:
 
 • SEO-vriendelijke teksten voor je website
 • Aantrekkelijke omschrijvingen van je producten en diensten
 • Artikels voor de blog op je website en voor je nieuwsbrieven of mailings
 • Teksten voor je brochures, flyers, productfiches, folders, verpakkingen,  enz.
 • Sociale media posts (tekst + foto/video) voor je Facebook, Instagram of bedrijfspagina op LinkedIn
 • Opvallende vacatures, sterke persberichten, bezielde speeches, evenwichtige crisiscommunicatie...
Blauridder helpt je ook met het stroomlijnen van je communicatie naar klanten en leveranciers. We zorgen dat al je commerciële mails en brieven eenzelfde tone-of-voice krijgen en op een lijn liggen.  
Waarmee kunnen we jou helpen? Bel ons op 078 25 05 15 of stuur ons een bericht.
Onze onze passie voor het schrijven van teksten is weergaloos. Blauridder heeft zich volledig gespecialiseerd in copywriting.

In tegenstelling tot veel andere bureaus is copywriting geen bijkomende activiteit naast webdesign, grafisch ontwerp of marketing. Door deze focus kunnen we voor elke klant kwaliteit, snelheid en flexibiliteit verzekeren.

We zijn niet de grootste vis in de zee, maar we kunnen wel heel goed zwemmen!

 • Jouw boodschap sterk verwoord
 • Beter gevonden worden op Google
 • Lezers overtuigen en dus meer verkopen
 • Copywriter die zich helemaal inleeft in je business
Kennismaken?
Een goede copywriter als Blauridder kost eigenlijk niets, maar brengt op. Nieuwe klanten, betere vindbaarheid, professionelere uitstraling en meerverkoop zijn maar enkele van de voordelen.

Bij Blauridder houden we van klare taal, ook als het op de prijs aankomt. Daarom werken we bij voorkeur met een projectprijs in plaats van een uurtarief. Zo weet je op voorhand wat je betaalt.

Onze projectprijs wordt berekend op basis van het bronmateriaal, het volume en de moeilijkheidsgraad. Of het om een eenmalige opdracht of een samenwerking op lange termijn gaat, bepaalt mee de prijszetting.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte.  
Een goede copywriter schrijft in één taal. Blauridder schrijft in het Nederlands.

In de meeste gevallen is dit Standaardnederlands (vroeger ABN genoemd). Dan is het vlot leesbaar en begrijpbaar voor zowel Vlamingen als Nederlanders. Afhankelijk van jouw doelpubliek en de inhoud (vaktermen kunnen bijvoorbeeld erg verschillen tussen zuid en noord) kunnen we de teksten ook voor beide taalgroepen opleveren. Een voor Nederland aangepaste tekst laten we nalezen door een native speaker uit de Randstad. Dan zijn we zeker dat alles lekker bekt.
Bij 1-op-1 vertalingen gaat vaak heel wat verloren aan nuances, durft je tekst commercieel minder sterk te worden of zijn er dingen die je gewoon niet letterlijk kan vertalen. Daarom spreken wij liever van hertalen. Met een hertaling zetten we je anderstalige brontekst om in een even straffe, of zelfs straffere, tekst in foutloos en krachtig Nederlands.

 • Duits naar Nederlands
 • Engels naar Nederlands

 • Ook het hertalen van Vlaamse teksten naar een versie voor Nederland en omgekeerd behoort tot ons dienstenpakket.

  Is je brontekst in het Frans, Spaans of Italiaans dan doen we een beroep op een externe vertaler-tolk om de initiële vertaling te verzorgen, daarna maken wij de Nederlands tekst piekfijn in orde voor de Nederlandse en/of Vlaamse lezer.
  De timing hangt vooral af van het concreet project. Enkele alinea's voor je nieuwe brochure of een uitgebreide kopij voor je volledige website? Voor elk project maken we samen een concrete planning, die zo nauw mogelijk aansluit met jouw timing.

  Spoedopdrachten zijn mogelijk tegen meerprijs.
  Tenzij je het in een ander formaat wil, worden de teksten opgeleverd in .docx-formaat (Microsoft Word). Wil je het in een ander formaat (platte tekst, PDF, HTML...) dan kan dat ook. Daarnaast kunnen we ook de copy in Adobe InCopy aanleveren voor een snelle verwerking door jouw grafische designer.

  De teksten voor je website kunnen ook als document aangeleverd worden. Nog veel beter is als Blauridder toegang krijgt tot je CMS, zodat de teksten rechtstreeks kunnen worden ingevoerd. Meteen wordt dan ook de layout van de tekst haarfijn verzorgd.
  Jazeker. Standaard worden de auteursrechten overgedragen en word je volledig eigenaar van de door Blauridder geschreven teksten. Je kan ze dus (her)gebruiken naar eigen goeddunken. Zonder beperking in tijd, locatie of toepassing.
  Ja graag. Eenmaal je de teksten hebt ontvangen, heb je 15 dagen de tijd om alles na te lezen. Eventuele aanpassingen of correcties worden dan zonder bijkomende kosten doorgevoerd.
  De facturatie gebeurt als volgt:

  • 30% voorschot bij aanvang van de opdracht
  • 50% bij het opleveren van de teksten
  • 20% na de correctieperiode van 15 dagen

  Bij kleinere opdrachten (offerte onder de 500 euro) wordt er niet gewerkt met voorschotfacturen. Je krijgt dan gewoon 1 factuur na de levering van het werk. De betaling van de facturen kan via overschrijving of online met Bancontact, kredietkaart, Apple Pay of PayPal.
  De algemene voorwaarden van Blauridder kun je hier raadplegen. Ook het Privacybeleid en het Cookiebeleid zijn ideaal leesvoer bij slapeloosheid.  

  Neem contact op

  Liever even bellen? Dat kan van maandag tot zaterdag op 078 – 25 05 15. Je kan ook een bericht sturen via onderstaande knop.

  Online adviesgesprek

  Ontdek tijdens een videocall wat Blauridder Copywriting voor jou kan doen. Leg hier je afspraak vast.